10-12-11

Schokkende beelden van gewelddadige Indonesische onderdrukking van Papoea’s land uitgesmokkeld

Vlak voor een Amerikaans staatsbezoek aan Indonesië zijn videobeelden naar buiten gebracht van Indonesische troepen die tijdens een vreedzame demonstratie in West-Papoea burgers beschieten en mishandelen.

Toen Indonesische veiligheidstroepen zich vorige maand
in de demonstratie van onafhankelijkheidsactivisten mengden
, zijn er naar zeggen tien mensen gedood.

Bekijk beelden van het politiegeweld
(©SBS TV/West Papua Media, Warning: disturbing content)

De opname is vlak voor het bezoek van de Amerikaanse president en de minister van Buitenlandse Zaken aan een regionale top in Bali het land uitgesmokkeld. De VS zegt blij te zijn met haar ‘nieuwe partnerschap’ met Indonesië, maar Hillary Clinton uitte vorige week nog kritiek op de mensenrechtenschendingen.

Precies een jaar geleden leidden beelden waarop te zien was hoe
Indonesische soldaten twee Papoea-mannen
martelden ook al tot verafschuwing over de hele wereld.

Deze nieuwste beelden zouden laten zien hoe een lokale politiecommandant het bevel geeft om de demonstratie aan de rand van Jayapura op te breken – en het onuitgelokte brute geweld dat hierop volgt.


De directeur van
Survival International, Stephen Corry, zei vandaag: “Sinds het begin van de Indonesische bezetting van West Papoea zijn hier de ergste mensenrechtenschendingen gepleegd in de moderne geschiedenis. Hillary Clinton zou haar bezoek aan het land moeten gebruiken om aandacht te vragen voor de manier waarop de Indonesische regering elk verzet met grof geweld de kop in drukt.”

bron  : Survival Internationaal
 

 

12:12 Gepost door Martina Roels | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.