08-10-12

Australische tv-zender vernedert indianenstam in racistische reportage

Survival International maakte vorig jaar bezwaar tegen een misleidende reportage van de Australische Channel 7 over de Suruwaha-indianen in Brazilië. De tv-zender is door het toezichthoudende orgaan van de media schuldig bevonden aan een ernstige overtreding van de journalistieke ethiek.  

Vorige maand berichtte Survival International over geruchten dat er een bloedbad had plaatsgevonden in de zeer afgelegen Yanomami-nederzetting Irotatheri in Venezuela. Inmiddels weten we uit vertrouwelijke bronnen dat deze nederzetting ongedeerd is. Het is nog niet duidelijk of de geruchten aangewakkerd werden door een gewelddadig incident, maar dat is de meest waarschijnlijke verklaring. De spanningen lopen hoog op in het gebied. De Yanomami doen een beroep op de regering om de illegale goudwinning in hun gebied aan te pakken. Lees hier de reactie van Survival-directeur Stephen Corry op vragen rondom deze laatste ontwikkelingen.  

Dr William Milliken, een etnobotanicus verbonden aan de Londense Royal Botanic Gardens in Kew, beschrijft zijn ervaringen bij de Yanomami-indianen in Brazilië. Hoe ze de planten uit het bos gebruiken en op een duurzame manier omgaan met hun natuurlijke omgeving. Hoe het gezellige geroezemoes van de nacht in de gemeenschappelijke yano plaats maakt voor de spookachtige kreten van brulapen in de vroege ochtend…

bron : Survival Internationaal Nl

 

 

 

12:08 Gepost door Martina Roels | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.