26-10-13

Boycot Botswana als toeristische bestemming

Samenvatting: Survival International roept op tot een boycot van Botswana als toeristische bestemming.

In Botswana worden de Kalahari-Bosjesmannen voortdurend door de regering getreiterd en van hun land in het Central Kalahari Game Reserve verdreven, terwijl toerisme naar het gebied juist wordt aangemoedigd.

Survival International vraagt reisorganisaties in Afrika, Europa, Azië en de VS die reizen naar Botswana aanbieden, om de boycot te steunen. Zestien Nederlandse organisaties, waaronder Djoser, Sawadee, Koning Aap en Thika Travel (zie volledige lijst hieronder), hebben een brief ontvangen waarin ze gevraagd worden hun (safari)reizen in en naar Botswana te annuleren totdat de Botswaanse regering ophoudt met de onderdrukking van de laatste jager-verzamelaars in Afrika.

Door middel van een internationale e-mailcampagne en een advertentiecampagne zal Survival International de komende tijd nog meer druk uitoefenen op de regering van Botswana.

- Download de brief die aan de reisorganisaties is gestuurd (pdf, 450 kb)

- Nederlandse reisorganisaties die verzocht zijn de boycot te ondersteunen: Untamed Travelling, Jambo Safari Club, Djoser, Sawadee, Koning Aap, Thika Travel, Talisman, SNP, FOX Travel, Out in Afrika, Live to Travel, Selfdrive 4×4, Come along Safari, Going Africa Safari’s, Allover Tours en Tongasabi.

Bron : Survival Internationaal


 

14:10 Gepost door Martina Roels | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.